Randuiala Sfintei Impartasanii


Despre Randuiala Sfintei Impartasanii:

Cel ce voieste a se Impartasi cu Sfintele Taine, pe langa ascultarea in biserica sau citirea acasa a celor sapte Laude, a Rugaciunilor de Seara si de Dimineata, a Canonului si a Rugaciunilor Sfintei Impartasiri, trebuie sa citeasca si acestea:
SAMBATA SEARA: Canonul Domnului Iisus, Paraclisul Maicii Domnului, Canonul Ingerului Pazitor si Acatistul Domnului Hristos.
DUMINICA SEARA: Canonul Domnului Iisus, Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Sfintilor Arhangheli si Canonul Ingerului Pazitor.
LUNI SEARA: Canonul Domnului Iisus, Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul si Canonul Ingerului Pazitor.
MARTI SEARA: Canonul Domnului Iisus, Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Sfintei Cruci si Canonul Ingerului Pazitor.
MIERCURI SEARA: Canonul Domnului Iisus, Paraclisul Maicii Domnului, Canonul Ingerului Pazitor, Acatistul Sfintilor Apostoli si, cine va vrea, si Acatistul Sfantului Nicolae.
JOI SEARA: Canonul Domnului Iisus, Paraclisul Maicii Domnului, Canonul Ingerului Pazitor si Acatistul Sfintei Cruci.
VINERI SEARA: Canonul Domnului Iisus, Acatistul Bunei Vestiri, Canonul Ingerului Pazitor si Canonul catre Puterile Ceresti si toti Sfintii.

Randuiala celor sapte Laude, Canoanele si Acatistele se gasesc in Ceaslov si Acatistier. [...]
Indemnam pe toti binecredinciosii crestini, ca atunci cand urmeaza a se impartasi cu Sfintele Taine, sa citeasca acasa in intregime Randuiala Sfintei Impartasiri si sa nu se limiteze doar la a asculta in biserica cele cateva rugaciuni, care se citesc la strana in unele biserici, pentru cei care nu stiu sa citeasca sau pentru cei ce sunt neputinciosi ori bolnavi si carora duhovnicul le-a dat dezlegare sa faca o randuiala mai scurta dupa neputinta fiecaruia.
Si cand veti implini cu dragoste si cu luare aminte aceasta randuiala, atunci si numai atunci, impartasirea cu Dumnezeiestile Taine va fi voua spre trezirea sufletului, spre iertarea pacatelor, si spre castigarea Imparatiei Cerurilor, pe care a fagaduit-o Hristos Domnul celor ce se impartasesc cu vrednicie, zicand: Cel ce mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu, are viata vesnica; pe care fie ca noi toti sa o putem castiga. Amin.

Cu arhieresti binecuvantari,
+ Galaction
Episcop al Alexandriei si Teleormanului

(Randuiala Sfintei Impartasanii- Editura Agapis, 2009)