Biserica " Sf. Martiri Brancoveni"

ARHIEPISCOPIA BUCURESTILOR
Protoieria I Capitala
Biserica Sfanta Vineri - Pajura

APEL catre credinciosii cei milostivi

"Binecuvinteaza, doamne, pe cei ce iubesc podoaba casei tale."

Conducerea Bisericii Sfanta Vineri-Pajura, reprezentata legal prin preotul paroh RADU ILINOIU, se adreseaza bunavointei Dumneavoastra si va aduce la cunostinta urmatoarele:

Suntem o parohie nou infiintata si prin mila lui Dumnezeu, cu binecuvantarea intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist si cu ajutorul credinciosilor am reusit sa inaltam o bisericuta de lemn in cartierul bucurestean Pajura, multa vreme vaduvit de un lacas de inchinare.

Deoarece aceasta bisericuta a devenit neincapatoare, iar o parte dintre credinciosi, pentru a participa la Sfintele Slujbe, este nevoita sa suporte frigul iernii si arsita verii, ne-am hotarat, la indemnul acestora sa inaltam un ansamblu bisericesc care va cuprinde:

a) o biserica mare de zid;
b) o trapeza;
c) un cabinet medical;
d) o biblioteca;
e) o gradinita;

Biserica este inchinata Sfintilor Martiri Brancoveni, Voievozi reprezentativi ai neamului nostru, care au ales sa moara decapitati decat sa se lepede de credinta ortodoxa in care s-au nascut ei si stramosii lor.

Fiindca posibilitatile noastre financiare sunt limitate, suntem nevoiti sa facem un apel catre credinciosii cu fapta, de a ne sprijini financiar sau cu materiale, dar si cu rugaciunea, pentru a putea continua lucrarile incepute. Este un privilegiu pentru fiecare dintre noi de a participa la inaltarea unei Biserici, jertfind din putinul sau multul nostru, devenind ctitori, ajutatori sau miluitori, precizand ca Biserica este locul intalnirii cu Dumnezeu, iar sarbatoarea timpul unirii cu El.

Cu nadejde sfanta si credinta vie ca veti fi alaturi de noi la aceasta lucrare sfanta, rugam pe Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze viata si sa va daruiasca sanatate, iar noi va asiguram de inalta pretuire.

P.C. Preot Paroh, RADU ILINOIU

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa P.C. Preot Paroh Radu Ilinoiu, la numarul de telefon: 0722.419.693 sau puteti depune donatiile Dumneavoastra in conturile: RO93RNCB0067004785400001(LEI); RO39RNCB0067004785400003(EUR); RO12RNCB0067004785400004(USD), BCR - sucursala Dr. Felix.

Mucenicia Sfintilor Martiri Brancoveni




*Acest apel la rugaciune si solidaritate crestina a fost scris pe vremea cand Biserica Ortodoxa Romana se afla sub pastorirea Preafericitului Parinte Patriarh Teoctist.